Meniu
Social media
Informatii de contact
Address

Str. Grigore Plesoianu, Nr.11H, Jud. Dolj, Mun. Craiova

Email

office.cresong@gmail.com

Phone

+40 351 413 308

Articol

Get Involved

Get Involved

Obiective:

Get Involved! si-a propus sa dezvolte activități non-formale, care cresc nivelul de cetățenie europeană activă și angajamentul civic, atât pentru tinerii din liceele din Craiova, cat și pentru echipa internationala de voluntari, contribuind în același timp la dezvoltarea lor personală și profesională.
Voluntarii proiectului au fost direct implicați în planificarea, organizarea și punerea în aplicare a activităților non-formale în instituțiile de învățământ din municipiul Craiova, activități îndreptate spre realizarea obiectivelor proiectului.


Rezultate:

In cadrul proiectului, CRES si-a dezvoltat metodologia de integrare a echipelor de voluntari internationali in sistemul educational romanesc, prin sinergii intre programe de educatie si activitati non-formale si curricula institutiilor partenere si de implicare a tinerilor in domeniul social. Aceasta s-a concretizat intr-o brosura de bune practici “Guide to creating Active European Citizens – Best practice models from the Get Involved! Project ”

Impact:

Proiectul a avut in impact asupra beneficiarilor principali, elevii din instutitiile partenere, care au beneficiat de oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala oferite de activitatile proiectului. Prin proiect acestea au avut ocazia sa isi dezvolte atat cunostinte, abilitati si atitudini pozitive fata de teme precum cetatenia activa, drepturile omului, integrarea sociala, educatia non-formala, interculturalitate. In urma proiectului, prin evaluari realizate impreuna cu profesori si elevii institutiilor partenere, s-a constatat o crestere a deschiderii elevilor catre activitatile non-formale, oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala si invatarea pe tot parcursul vietii.

Follow-up:

Principala activitate de follow-up a proiectului Get Involved! a fost dezvoltarea in colaborare cu institutiile partenere  a unui nou proiect EVS folosind atat bunele practici dezvoltate in acesta, precum si nevoile identificate de-a lungul implementarii sale. Astfel, s-a conturat proiectul Helping Others Participate and be Engaged in Society - HOPES - care a vizat o centrare a organizatiei si partenerilor locali pe incluziunea sociala si cooperarea inter-institutionala.

Galerie Get Involved