Meniu
Social media
Informatii de contact
Address

Str. Grigore Plesoianu, Nr.11H, Jud. Dolj, Mun. Craiova

Email

office.cresong@gmail.com

Phone

+40 351 413 308

Articol

HOPES II

HOPES II

Obiectivul Proiectului

Creșterea gradului de incluziune socială și toleranță față de tinerii cu mai puține oportunități prin programe de educație non-formală, care ridică nivelul lor de încredere de sine, autonomie, creativitate si capacitate de integrare, oferind un mediu de învățare care contribuie la dezvoltarea personală și profesională.

Activitățile proiectului

Cei 10 voluntari au dezvoltat activitati în cadrul următoarelor programe:

1. Program de sensibilizare si promovare culturală: valorificarea diversitatii culturale din rândul voluntarilor (prezentări, workshop-uri non-formale despre arte si meserii tradiționale, dansuri și muzică tradiționale)

2. Program de promovare a multilingvismului: sub forma de cluburi de limbi străine ce au folosit metode non-formale (jocuri, ateliere, filme, melodii, jocuri de rol) pentru a ajuta participanții să învețe sau să consolideze capacitatea lor de a vorbi alte limbi (engleză, spaniolă, italiană, franceză, portugheză)

3. Programul de stimulare a creativității: ateliere de arte (pictură, modelare lut, muzică, artizanat), teatru, jocuri de creație (de utilizare a materialelor în moduri noi), rezolvarea de probleme (aplicarea de cunoștințe și de imaginație la o anumită situație).

4. Programul de stimulare a capacității de integrare socială: sesiuni de prezentare și workshop-uri speciale menite sa învețe participanții prin jocuri non-formale și scenarii cum să acționeze în diferite situații sociale.

5. Campania de promovare a Incluziunii Sociale - acțiuni și activități de sensibilizare ce au avut drept scop să aducă mai multă vizibilitate față de grupurile cu dizabilități și instituțiile sociale.

6. Oportunități de învățare pe tot parcursul vieții pentru tineret - promovarea programul ERASMUS + și a altor oportunități de învățare către tinerii din Craiova

7. Program de sport și activități în aer liber – pentru a ajuta participanții să își dezvolte abilitățile de lucru în echipă, toleranța pentru diversitate, respectul de sine.