Meniu
Social media
Informatii de contact
Address

Str. Grigore Plesoianu, Nr.11H, Jud. Dolj, Mun. Craiova

Email

office.cresong@gmail.com

Phone

+40 351 413 308

PYD

PYD

Positive Youth Development extinde rezultatele bune ale SPARK si seriei H.O.P.E.S., fiind un follow-up la pilotarea metodologiei utilizate de voluntarii internaționali pentru a îmbunătăți standardul de viață și oportunitățile pentru tinerii cu deficiente. 

Obiectiv General: scaderea nivelul de excluziune socială și de a crește viața socială a tinerilor cu handicap și defavorizate prin utilizarea programelor de educație non-formală, care oferă personal (încredere în sine și stima de sine, independență, adaptabilitate, creativitate și capacitatea de a inova , expresie personală, sociabilitate) și dezvoltare profesională (munca în echipă, abilități de comunicare, leadership, munca de tineret, cunoașterea metodelor non-formale, planificare și evaluare) oportunități atât voluntarii și grupul țintă

Obiective specifice:

1. Planificarea, organizarea si aplicarea, împreună cu 8 voluntari internationali, de workshop-uri pentru 5 programe de dezvoltare pozitiva a tinerilor: Programul de conștientizare culturală, Programul de multilingvism, Programul de învățare creativă și dezvoltare reciproca, Programul de incluziune si integrare socială, Programul de promovare si campanii Erasmus+.

2. Creșterea oportunitatilor de dezvoltare personală și profesională și a capacitatii lor de integrare socială pentru 100 de copii cu dizabilități și defavorizați din 3 institutii sociale din Craiova.

3. Dezvoltarea personală și profesională a 120 de tineri din 3 licee prin intermediul prezentărilor, atelierelor de lucru și evenimentelor comune - activități cu copii cu dizabilități și defavorizați, precum si sprijinirea rezultatelor învățării și a dezvoltării personale și profesionale pentru 8 voluntari internationali, prin utilizarea unui plan de învățare și de dezvoltare individualizat fiecare voluntar.

4. Cresterea capacitatii pentru 3 instituții sociale și 3 licee de a sprijini programele de învățare prin voluntariat.

5. Promovarea conceptului de învățare pe tot parcursul vieții și creșterea gradului de conștientizare a ERASMUS+, program pentru 500 de tineri. 

 

Follow-up

Proiectele SPARK (prin metodologie activitati in comun) si PYD (prin programe de invatare) stau la baza unei noi aplicatii EVS de tip multi-stadial, SWIF (Social Work Integrated Follow-ups)